Page 1 of 1

air conditioner problem

Posted: Sun Jul 02, 2017 5:11 pm
by roperld
Today the air conditioner in my CBEV quit putting out cold air while I was driving.

After I got home and the car sat for about 30 minutes I started the car and turned the air conditioner on and turned the temperature down to LO and then back up; then cold air started coming out.

Re: air conditioner problem

Posted: Sun Jul 02, 2017 6:42 pm
by devbolt
roperld wrote:Today the air conditioner in my CBEV quit putting out cold air while I was driving.

After I got home and the car sat for about 30 minutes I started the car and turned the air conditioner on and turned the temperature down to LO and then back up; then cold air started coming out.


There's a TSB for this:

#17-NA-049: No Heat and/or Cooling, Temperature Control Setting Does Not Match What is Selected on Heater and Air Conditioning

There's a previous thread about this, too:
viewtopic.php?f=11&t=6172

Re: air conditioner problem

Posted: Mon Jul 03, 2017 6:23 pm
by gbobman
Funny, I often have the issue where the AC is turning on when I have specifically set it to NOT do so. Not sure which issue is worke though.

Re: air conditioner problem

Posted: Wed Jun 17, 2020 10:51 am
by zaina1
I faced this problem too. Then I contacted ac maintenance in Dubai and then they fixed mine ac problem.

Re: air conditioner problem

Posted: Wed Jun 17, 2020 12:31 pm
by theothertom
gbobman wrote:Funny, I often have the issue where the AC is turning on when I have specifically set it to NOT do so. Not sure which issue is worke though.

The Bolt has an automatic defrost feature that is set to "on" by default. This will cause the A/C and or heat to come on when you don't want it to. You can go into the climate settings and turn this feature "off".