BerkeleyBowlt
Posts: 20
Joined: Mon Feb 20, 2017 7:02 pm

"Service Front Camera" warning

Mon Oct 09, 2017 11:47 pm

When I start my Bolt (~6,000 miles on it), after a few seconds the driver information center (speedometer) displays the messages "Forward Collision Alert Off", then "Service Front Camera".

The lane keeping assist, forward collision alert, and automatic headlight dimming do not work at all.

It first did this intermittently over a few days, but now does it 100% of the time when starting.

I've cleaned the windshield where the camera is (top middle); there's nothing in front of the camera and no windshield damage. I guess I'll take it in under warranty, but has anyone else experienced this?
Robert Mathews
Cajun Red Bolt Premier

boltage
Posts: 383
Joined: Thu Jan 12, 2017 4:50 am

Re: "Service Front Camera" warning

Wed Oct 11, 2017 8:55 pm

Have you checked if the other cameras (e.g. the front camera on the bumper) are clean?

drdiesel1
Posts: 125
Joined: Mon Jan 09, 2017 5:41 am

Re: "Service Front Camera" warning

Sat Oct 14, 2017 5:52 pm

Take it to the dealer and refer them to this PIT
Attachments
Untitled-5.jpg
Untitled-5.jpg (72.32 KiB) Viewed 162 times

SparkE
Moderator
Posts: 710
Joined: Sun Sep 11, 2016 5:53 am
Location: SF Bay Area

Re: "Service Front Camera" warning

Sat Oct 14, 2017 7:28 pm

drdiesel1 wrote:Take it to the dealer and refer them to this PIT


This is *exactly* why I love this forum. Thank you "drdiesel1" for a timely and very useful post !!

Return to “Technical Discussions”